ota benga

                              


           


Efter att Darwin påstått i "Om arternas uppkomst" att människor hade utvecklats från en vanlig förfader som de delade med apor, började sökningen efter fossiler för att stödja detta scenario. Men vissa evolutionister trodde att "halvt-apa-halvt-människa" varelser kunde hittas inte bara i fossila register, men också levande i olika delar av världen. I början av 1900-talet var sökningarna efter den "saknade länken" orsaken till många handlingar av brutalitet. En av dessa var berättelsen om pygmén Ota Benga.

Ota Benga blev fångad i Kongo 1904 av en evolutionist forskare vid namn Samuel Verner. Denna inföding, vars namn betydde "vän" på hans egna språk, var gift och pappa till två barn. Men han blev kedjad som ett djur, placerad i en bur, och skickad till U.S.A. Där, satte evolutionist forskare honom i en bur tillsammans med diverse arter av apor i St. Louis World Fair och ställde ut honom som "den närmaste länken till människan." Två år senare tog de honom till Bronx Zoo i New York och visade upp honom med några schimpanser, en gorilla vid namn Dinah och en orangutang vid namn Dohung som "människans äldsta förfäder." Evolutionist direktörn för Bronx Zoo, Dr. William T. Horniday, gav långa tal om stoltheten det gav honom att ha "den saknade länken", och besökarna behandlade Ota Benga i hans bur precis som ett djur. En upplaga av New York Times som trycktes vid den tiden beskrev besökarnas attityd:

"Det var 40,000 besökare i Parken på Söndag. Nästan varje man, kvinna och barn av denna folkmassa styrde mot ap-huset för att se stjärnattraktionen i parken - den vilda mannen från Afrika. De jagade honom omkring honom hela dagen, ylande, hånande och skrikande. Vissa utav dem stack honom i bröstet, andra satte krokben för honom, och alla skrattade åt honom."

Den 17 September 1906 upplaga av New York Journal sade att detta gjordes för att bevisa evolution, men attackerade det som en stor orättvisa och grymhet i dessa ord:

"Dessa män, utan tanke och intelligens har ställt ut i en bur med apor, en liten mänsklig dvärg från Afrika. Deras idé, var sannolikt att inprägla en djupgående lektion om evolution.

Faktum är att, det enda resultatet som uppnåtts har varit att hålla upp för att håna den Afrikanska rasen, vilken förtjänar åtminstone sympati och vänlighet från de vita i detta land, efter all brutalitet den har lidit av här...

Det är skamfullt och vidrigt att missödet, den fysiska bristfälligheten, av en människa, skapad av samma Kraft som satt oss alla här och utrustade med samma känslor och samma själ, skall vara inlåst i en bur med apor och bli gjord till ett offentligt hån."

New York Daily Tribune gav också plats till ämnet om att Ota Benga var utställd i ett zoo för syftet att demonstrera evolution. Djurparkens darwinist direktörs försvar var totalt samvetslös:

"Utställningen av en Afrikansk pygmé i samma bur som med en orangutang i New Yorks Zoologiska Park förra veckan rörde upp betydande kritik. Vissa personer förklarade att det var ett försök av Direktör Hornaday att demonstrera en nära relation mellan negrer och apor. Dr. Hornaday förnekar detta. "Om den lilla killen är i en bur," sade Dr. Hornaday, "så är det på grund av att han är mest bekväm där, och därför att vi är vid en förlust att veta vad vi annars ska göra med honom. Han är absolut inte en fånge, förutom att ingen skulle säga att det var klokt att tillåta honom att vandra runt i staden utan att någon höll ett öga på honom."

Att Ota Benga var utställd i ett zoo tillsammans med gorillor likt ett djur ledde till obehaglighet i diverse grupper. Ett antal stiftelser anmälde till myndigheterna att få denna utställning stoppad, och sade att Ota Benga var en människa och att han blev behandlad på ett sätt som var väldigt grymt. En utav dessa anmälningar sågs i New York Globe den 12 September 1906 på detta sätt:

"Redaktören av Globe,
Min herre - Jag har levt i södern i flera år, och följaktligen är jag inte överförtjust i negrer, men jag anser honom att vara mänsklig. Jag tycker att det är skamfullt att myndigheterna av denna stora stad bör tillåta en sådan syn som den bevittnad i Bronx Park - en neger pojke, på utställning i en apbur....

Den här pygmé frågan behöver utredning...


A.E.R.

New York, 12 September
."

En annan anmälan som bad att Ota Benga skulle bli behandlad som en människa var följande:

"Man och ap föreställning förkastad av Clergy.
Prästen Dr. MacArthur anser utställningen förnedrande.

"Personen ansvarig för denna utställning förnedrar sig själv lika mycket som han förnedrar Afrikanen." sade Dr. MacArthur. "Istället för att göra ett djur utav den här lilla killen, bör han sättas i skolan för utvecklingen av sådana krafter som Gud har gett honom."

Dr Gilbert sade att han hade redan bestämt att utställningen var en skandal och att han och andra präster skulle gå ihop med Dr. MacArthur för att se till att Bushmannen blev frisläppt från apburen och placerad någon annan stans."

Slutresultatet av denna omänskliga behandling var Ota Bengas självmord. Men här var problemet större än det att en människa förlorade sitt liv. Denna händelse var ett tydligt exempel på grymheten och råheten som Darwinist rasism kunde betyda i praktiken.


________________________________

Källa : http://revertit.bloggspace.se/758658/Ota-Benga/
Revertit.bloggspace.se


sooo the h*ll with Darwinsm ;D .. I'm sticking with Islam the truuuth =)... Allah (swt) skapade människorna från två människor .. Eva&Adam !!

Kommentarer
Anonym säger:

den där juden ville svika sitt folk, därför han kommer med orelevanta teorier. Olika varelse/skapelser liknar varandra mer eller mindre pga en o samma gud skapat alla dessa. Idioter, folk tänker som riktiga idioter ibland. thanks att Allah made things in life much easier for us, so stick to that !

2009-02-22 | 20:03:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback